Zakelijk laden

Intelligente laadpalen voor bedrijven

Naast laadpalen voor thuis biedt VeDeBeCo ook de mogelijkheid om zakelijk te laden via intelligente laadpalen voor bedrijven. Wanneer je één of meerdere elektrische wagens ter beschikking hebt voor jezelf en eventueel werknemers, kan je het zakelijk verbruik van ieder laadstation raadplegen met het RFID laadpasbeheer. Op die manier behoud je steeds een goed overzicht over de laadkosten.

Laden met zonne-energie

Met een slim laadsysteem van Smappee kan je overdag je zonnepanelen laten fungeren als energiebron voor het opladen van je bedrijfswagen(s). Hiermee bespaar je aanzienlijk veel op je energiefactuur. Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van de zonne-energie, houdt jouw zelfvoorzienend laadsysteem voortdurend rekening met de energietarieven.
Laadpalen voor bedrijven

Laadpalen voor bedrijven

Soorten laadsystemen

Wanneer je kiest voor een intelligent laadsysteem van Smappee voor je bedrijf, je eigen woning of de woning van je werknemer, heb je de keuze uit verschillende modellen. Een wandmodel Ev Wall Business of een vloermodel EV Base komen beide in verschillende uitvoeringen en kunnen indien gewenst voorzien worden van een acht meter lange, vaste laadkabel. Bij onze laadpalen voor bedrijven kan er ook geopteerd worden voor een load-balancing.
 Download brochure
laadpalen voor bedrijven

Gecertificeerd plaatser

Professionele installatie van laadpalen voor bedrijven

Na een zorgvuldige beveiliging van de elektriciteitskast(en), wordt per laadpaal een voedingskabel voorzien. Bij laadpalen voor bedrijven kan (optioneel) ook een communicatiekabel aangekoppeld worden. De laadpaal wordt vervolgens getest en geconfigureerd. Ten slotte worden als voorbereiding op de keuring, elektrische schema’s uitgewerkt. Netaansluiting kan indien nodig verzwaard worden doorheen het proces.


Laadpalen voor bedrijven
Financieel voordeel

Subsidies voor intelligente laadpalen voor bedrijven

Wanneer je intelligente laadinfrastructuur gedeeltelijk toegankelijk is voor andere gebruikers, kan je als onderneming profiteren van een verhoogd investeringsaftrekpercentage van 200 procent. Vanaf 2023 is het nog mogelijk om 150 procent af te trekken. Met de slimme laadpalen voor bedrijven van Smappee kan je dus naast besparen op je energiefactuur ook profiteren van een groot fiscaal voordeel.