Thuis laden

Intelligente laadpalen voor thuis

Je (bedrijfs)wagen thuis privé opladen? Het energieverbruik van je woning voorrang geven op je wagen? Gebruik maken van de stroom van je zonnepanelen? Ben je voorbereid op het vernieuwde capaciteitstarief?

Belangrijke vragen waar Wim graag samen met jou bij stilstaat. Als gespecialiseerd bedrijf in laadpalen biedt VeDeBeCo intelligente laadpalen voor thuis aan op maat van jouw persoonlijke wensen. Tijdens een voorafgaand gesprek worden verschillende aspecten van de installatie met je overlopen. Onder meer de locatie van je laadstation, of je een systeem wenst met of zonder vaste laadkabel en of je graag gebruik wil maken van een systeem waar je het volledig energieverbruik van je woning kan opvolgen.

Er zijn tal van toepassingsmogelijkheden die naargelang jouw persoonlijke voorkeur geïmplementeerd kunnen worden tijdens de installatie van een intelligent laadsysteem. VeDeBeCo plaatst slimme laadpalen vanaf 7.4 kW met een socket t.e.m. 22 kW en 8 meter laadkabel.

Graag een gunstige prijs voor een laadpaal bij je thuis? Vraag nu een offerte voor een laadpaal aan. Wim komt vrijblijvend bij je langs.


Laadpalen voor thuis

Laadpalen voor thuis

Soorten laadsystemen

Het intelligent laadsysteem van Smappee is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen. 7.4 kW (eenfase) of 22 kW (driefase), telkens met of zonder vaste laadkabel. De laadpalen voor thuis zijn origineel wit, maar kunnen gewrapt worden in een kleur naar wens en tegen een wand of vrijstaand geïnstalleerd worden. Bij de plaatsing van het laadstation, wordt de nodige keuring in acht genomen.

Met de intelligente laadpalen voor thuis van VeDeBeCo kan je:
  • Zonne-energie gebruiken voor elektrisch laden.
  • Je energieverbruik en zonneproductie beheren met je smartphone.
  • Laadproces en -kosten altijd raadplegen.
  • Je zekeringen voorzien tegen overbelasting.

 Download brochure

Laadpalen voor thuis

Gecertificeerd plaatser

Professionele installatie van laadpalen voor thuis

Wanneer je opteert voor een intelligent laadsysteem voor het opladen van je elektrische wagen, kan je rekenen op een professionele plaatsing van een installatie die voldoet aan de wettelijke norm door gecertificeerd installateur Wim. Vooraleer VeDeBeCo een laadpaal installeert bij jouw woning of bedrijf, wordt een correcte beveiliging van de elektriciteitskast voorzien. Indien nodig kan de netaansluiting na onze voorbereiding verzwaard worden door de netbeheerder.

Een voedingskabel wordt verbonden met je laadstation volgens de instructies van de fabrikant. Optioneel kan een communicatiekabel geïmplementeerd worden. Een intelligente sturing wordt geïnstalleerd en geconfigureerd waarna de laadpaal opgestart kan worden. Wanneer je een laadstation op een vrijstaande paal wenst te laten installeren, kunnen bijkomend de nodige graafwerken voorzien worden.

Ten slotte worden elektrische schema’s voor de keuring voorzien, die is voorgeschreven in het algemeen reglement voor elektrische installaties, de leidraad van de Belgische wetgeving (AREI). Voor deze wettelijk verplichte keuring zal een officieel keuringsorganisme contact met je opnemen.


Laadpalen voor thuis
Financieel voordeel

Subsidies voor intelligente laadpalen voor thuis

Het fiscaal voordeel van een intelligente installatie wordt voordeliger voor particulieren en bedrijven. Zowel eigenaars als huurders kunnen vanaf 1 september 2021 rekenen op een aanzienlijke belastingvermindering van maar liefst 45% tot 1500 euro per laadpaal, per belastingplichtige. Vanaf 2023 kunnen particulieren genieten van 30% belastingvermindering en vanaf 2024 van 15%. Deze vermindering is van toepassing voor alle intelligente laadsystemen waar gebruik wordt gemaakt van groene stroom.